Filmul de sambata seara (7)

Saptamana aceasta am urmarti decernarea Globurilor de Aur 2012, iar poveste unuia dintre filme mi-a captat atentia. E drept ca a castigat cateva trofee, dar are o distributie foarte buna si in mod cert nu mai vazusem o drama de ceva timp.

Filmul pe care va invit sa-l vizionati este "The help/Culoare sentimentelor" si este un film emotionant.

Actiunea se desfasoara-n Jackson, Mississippi in anii '60 si are la baza prietenia dintre trei femei care in acea vreme nu le puteai vedea nici macar stand la aceiasi masa.

Eugenia “Skeeter” Phelan tocmai a absolvit colegiul si redacteaza o rubrica de sfaturi pentru ingrijirea casei in ziarul local. Aceasta tanara jurnalista porneste un nou proiect inspirat de istoriile de viata ale lui Aibileen si ale lui Minny Jackson, buna sa prietena, care se confruntă cu aceleaşi probleme. La acea vreme servitoarele de culoare treceau prin multe chinuri doar ca sa poata aduce acasa un salariu de mizerie, fiind silite sa inghita ipocrizia si rautatea celor din jur.



Daca vor reusi sa duca cartea la bun sfarsit ramane de vazut, cert este ca proiectul lor deranjeaza o mare parte a doamnelor din inalta societate, iar pretul platit de cele trei protagoniste va ajuta societatea sa realizeze problemele cu care se confrunta datorita comportamentului inuman.

Mie mi-a placut tare mult filmul si din cate am inteles este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un bestseller lansat in 2009 si laudat de critici, care a ramas in Topul “New York Times” al celor mai vandute carti timp de 103 saptamani.

Acestea fiind spuse va doresc o seara placuta.

Cu drag,
Ioana

Sursa foto

Niciun comentariu: