Ciocolata de casa cu nuci - reteta pas cu pas
Astazi o sa va indulcesc cu o reteta delicoasa de ciocolata facuta-n casa.
Ingrediente:
- 500g de lapte praf;
- 1 pachet de unt;
- 1 sticluta esenta de rom;
- 500g zahar tos;
- 3-4 linguri de cacao plubere;
- 200g de nuci;
- 1 pahar cu apa (200 ml).
Cum se prepara:
Se pun intr-o craticioara zaharul si apa la foc mic.
Din momentul cand incepe sa clocoteasca se mai lasa 10 minute apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca pana la omogenizare.
Dupa ce s-a topit untul, se trage cratita de pe foc si se adauga laptele praf, care a fost in prealabil cernut, esenta de rom, nucile si cacao. Puteti adauga si putina vanilie daca vreti.
Se amesteca bine cu mixerul pana cand nu mai sunt cocoloase de lapte praf.
Pasta obtinuta se pune la racit intr-o tava de cuptor care a fost unsa in prealabil cu unt.
Iata rezultatul final:
Sper sa va placa pentru ca mie si prietenului meu ne-a dat papilele gustative peste cap. Ciocolata fiind foarte aromata si fina.
Mi s-a parut ca are o consistenta cam moale, dar sunt hotarata sa incerc si alte retete pe care le voi impartasi cu voi.
Pana data viitoare va doresc seara buna!
Cu drag,
Ioana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu