Monstru pe patru roti de la Renault

Se pare ca a aparut un nou concurent pentru Humvee (modelul american folosit de catre armata), el se numeste Sherpa si este realizat de catre producatorul european Renault. Fiind un model dedicat armatei, nu va fi disponibil publicului larg.
Renault va oferii doua posibilitati: una pentru transport pasageri (patru la numar) si o incarcatura de pana la trei tone, iar cealalta poate trasporta doi pasageri si pana la 4,1 tone.
Nu stiu cat de buna e comparatia intre Humvee si Sherpa, dar cred ca viteza maxima este de aproximativ 120 km/h, ceea ce nu mi se pare ceva iesit din comun, pentru ca potrivit spuselor celor de la Renault se vrea fi un vehicul mai mult urban, deci cred ca ar putea lucra putin asupra acestui aspect.
In ceea ce priveste aspectul exterior, nu ma da cu nimic pe spate, arata exact ca o cutie de carton pusa pe patru roti, acuma ce stiu eu, avand in vedere ca nu e un model pentru civili, nici nu trebuie sa-mi placa mie tare mult.
Modelul cica ar fi si prietenos cu mediul respectand normele Euro4, daca vreti sa aflati mai multe date tehnice dati un click aici.
Un scurt filmulet de prezentare (cam irelevant el saracutul, dar merge in lipsa de altceva):


Via CarScoop.

2 comentarii:

Claudiu M.B. spunea...

Interesant...seamana foarte mult ,asta ca sa nu spun ca e cam identica, cu o masina americana a armatei...aici marefer la viteza maxima...etc, are acelesi caracteristici...

Ioana spunea...

@Claudiu: Renault musca tare din piata europeana cu Loganul. Se vede clar ca au planuri mari in ceea ce priveste strategia folosita.