Plătesc cu telefonul!

O nouă frază ce poate o vom auzi din ce în ce mai des şi pe la noi şi asta datorită colaborării dintre operatorii de telefonie mobilă şi Uniunea Europeană ce va permite consumatorilor să achite alimente notele de plată de la restaurant şi alte facturi prin intermediul telefoanelor mobile. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu al Uniunii Europene pentru a intensifica concurenţa dintre operatorii de telefonie şi mai ales pentru a extinde modalităţile de plată pentru bunuri şi servicii.
Această nouă măsură vine după presiunile exercitate asupra operatorilor de a micşora tarifele, astfel operatorii se îndreaptă spre noi surse de venituri.
Din Asociaţia GSM face parte şi Vodafone dar şi circa 8000 de bănci de pe teritoriul Uniunii Europene.
La ora actuală doar şapte operatori testează plăţile efectuate prin intermediul mobilelor şi alţi şapte intenţionează să le încerce în curând.
"Intensificarea concurenţei pe piaţa serviciilor de plată a fost scopul meu şi acorduri precum acestea arată posibilităţile noilor tehnologii şi modalităţile inovative în această privinţă", a ţinut să amintească comisarul european pentru Piaţa Internă, Charlie McCreevy.

Sursa: banisiafaceri.ro

Niciun comentariu: