Un nou arhipelag va lua naştere în Marea Neagră

O nouă iniţiativă tinde să mă surprindă. Se pare că Federaţia Rusă va construi un arhipelag de insule artificiale în largul Mării Negre, în dreptul staţiunii Soci.
Proiectul poartă numele de „Insulele Federaţiei” şi are o valoare de patru miliarde de euro, el a trebuii inaugurat în 2014, înainte de Olimpiada ce va avea loc în Soci.
Micul arhipeleag se va întinde pe 350 de hectare. Aici vor fi construite mai multe hoteluri, două porturi, un parc acvatic şi vile de lux. Râuri artificiale vor străbate complexul care va reprezenta o imitaţie a reţelei hidrografice a Rusiei. Proiectul seamănă cu cele din Emiratele Unite Arabe, pentru că este realizat de aceiaşi arhitecţi olandezi care au lucrat şi la Insulele Palm şi World din Dubai.




Această nouă contrucţie se vrea a fi noua oază de relaxare a miliardarilor ruşi, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece în alte locaţii.
Sincer nu cred că va reuşi să-i ţină pe miliardari pe loc, poate vor cumpăra teren şi vor construi viluţe/palate sau ceva de genul asta, dar părerea mea e că dacă tot ai cu ce, trebuie să te duci să vezi minunăţiile lumii.
În luna septembrie, anul trecut, arhitectul Erick Van Egeraat i-a prezentat personal preşedintelui Vladimir Putin proiectul botezat Insulei Federaţiei, deoarece reconstituie în miniatură harta Rusiei.
Există şi critici la adresa proiectului: în primul rând ecologiştii se tem că va fi un pericol la adresa mediului, iar în al doilea rând arhitecţii nu îi văd utilitatea.
Acum vin şi eu şi spun până nu văd nu cred deşi se estimează că lucrările vor demara anul acesta.


Sursa: 9AM

Niciun comentariu: