Monstru pe patru roti de la Renault
COM
Renault va oferii doua posibilitati: una pentru transport pasageri (patru la numar) si o incarcatura de pana la trei tone, iar cealalta poate trasporta doi pasageri si pana la 4,1 tone.
Nu stiu cat de buna e comparatia intre Humvee si Sherpa, dar cred ca viteza maxima este de aproximativ 120 km/h, ceea ce nu mi se pare ceva iesit din comun, pentru ca potrivit spuselor celor de la Renault se vrea fi un vehicul mai mult urban, deci cred ca ar putea lucra putin asupra acestui aspect.
In ceea ce priveste aspectul exterior, nu ma da cu nimic pe spate, arata exact ca o cutie de carton pusa pe patru roti, acuma ce stiu eu, avand in vedere ca nu e un model pentru civili, nici nu trebuie sa-mi placa mie tare mult.
Modelul cica ar fi si prietenos cu mediul respectand normele Euro4, daca vreti sa aflati mai multe date tehnice dati un click aici.
Un scurt filmulet de prezentare (cam irelevant el saracutul, dar merge in lipsa de altceva):
Via CarScoop.
Tuborg light?
Curios este can u se adreseaza femeilor cum au facut cei de la Ursus cu Redd’s, ci tocmai barbatilor. Cred ca au gresit din perspectiva comunicarii mesajului, pentru ca multi dintre cei care consuma bere nu par a fi interesati de kcal (29 la numar pentru Tuborg), insa sunt curiosa sa stiu cam ce gust are avad in vedere ca in ceea ce priveste sucurile light acestea sunt mai dulci decat cele care contin zahar.
Am gasit un print:

Si iata si spotul ce este difuzat la TV:
La noi au pus accent, dupa cum a spus si Mono, pe reamintirea faptului ca acum un an au schimbat designul sticlei si cred ca toti ni-l amintim pe Martin (cel pasionat de culoarea verde). Trebuie sa recunosc faptul ca spoturile cu Filip si Gustav sunt mult mai reusite decat cel de mai sus, dar mai mult ca sigur pietele nu pot fi asemanate si nu se merge pe aceiasi strategie. Sunt curiosa insa daca Tuborg light va intra pe piata romanesca a berii, desi nu stiu daca va avea succesul scontat.
Uitati ce-am mai gasit, un spot funny pentru Danemarca:
Am scapat de griji
COM

Gran Soleil - inghetata cu aroma de...
COM
Am sesizat ca promotiile erau asezate acolo unde trebuie si am parcurs traseul cu ajutorul caruciorului, brusc am vazut un produs pe care l-am vazut si la TV si nu am ramas socata. De ce? Pentru ca ambalajul era asa de mic ca putea fi pus oriunde, daca stau bine si ma gandesc incape si in buzunar. Ridic usor am balajul si observ ca are circa 103 g. Este vorba de o inghetata cu aroma de espresso, lamaie si madarina si se numeste Gran Soleil. Acest produs se vrea a fi un desert delicios, numai ca nu l-am gasit in zona unde erau pozitionate lazile frigorifice, ci peste tot in magazin avand in vedere ca este un produs nou, asa ca am decis sa-l agit sa vad ce consistenta are. Era lichid, deci trebuie pus la congelator pentru a-l putea degusta.
Pun niste poze sa vedeti cam cum arata.



Fiind influentata de spot am decis sa-l pun in caruciorul de cumparaturi si sa vad ce gust are. Nu vreau sa va fac sa salivati, dar este foarte bun, are gust de espresso 100% si e ca si cum ai degusta unul, numai ca nu in ceasca ci intr-o cupa de inghetata.
Am cautat si un spot si am gasit doua:
Cine promoveaza Romania?
COM
Televiziunile din Romania dorm?
COM
Dimineata aproximativ toate programele au desene si ma gandesc ca poate au sesizat ca toti copii sunt in vacanta acum si au hotarat sa acopere intervalul orar 8-12, dar nu numai programele sunt pentru cei mici, ci si spoturile, majoritatea avand in prim plan jucarii plus lucruri practice, avand in vedere ca in septembrie incepe anul scolar sunt foarte multe reclame cu ghiozdane, penare si alte chestii ce privesc aspectul scolar al anului.
Probabil ca majoritatea dintre voi stiti ca italienii au o „obsesie” (cam mult spus, dar stiu ca sunt innebuniti) dupa ghiozdanele foarte mari si probabil ca unii dintre voi ati si avut unul, eu una am avut si mi-a fost de ajutor in gimnaziu cand purtam majoritatea cartilor si caietelor dupa mine. Apropo de asta tin minte ca acel caiet pe care scriam la scoala se numea maculator, mama ce-mi place denumirea.
Am sa continui prin a va spune ca si programul filmelor de seara este cu totul altul, aseara spre exemplu am urmarit un film de actiune destul de bun si am mai urmarit si Heroes. Televiziunea de la noi care ma dezamageste cel mai tare in aceasta privinta este PROTV-ul, pentru ca atunci cand au spart gheata, au avut o grila de programe foarte buna si chiar era o placere sa stai in fata televizorului. Acum, nu mai pot spune acest lucru, numai filme din 1990 cu subiecte care mai de care aberante. Singurul serial pe care-l mai urmaresc la ei este „Un barbat si jumatate”. Au avut anul trecut o tentativa de revenire cu difuzarea serialului „Prison Break”, deja vazusesem si seria 2, dar am spus ca e un inceput, am ramas totusi cu un gol, pentru ca au incetat si de atunci nu au mai incercat nimic nou.
O alta televiziune care probabil a vrut sa incerce marea cu degetul este PrimaTV, care a inceput difuzarea serialului LOST, nu stiu cat de bine va fi avand in vedere ca majoritatea au vacanta sau isi iau concediu, dar probabil se va vedea in ratingul lor.
Anul trecut am mai fost in Italia si am vazut Kyle XY, Heroes (seria 1), LOST si multe alte seriale din acestea, care sa fim sinceri, dar dau dependenta. Ajunsa acasa am incercat sa vad daca si televiziunile de pe teritoriu mioritic au adoptat o astfel de startegie, dar spre dezamagirea mea singura posibilitate ramasese reteaua.
Stiti ca cei ce difuzeaza matinale au mult mai mult de castigat decat cei ce dau filme in reluare pana-ti vine sa inchizi televizorul? De ce spun asta? Pai se vede: au telefoane in direct, concursuri si multe alte lucruri ce scot in evidenta acest lucru. Acum a mai ramas TVR2, TVR1 si poate alte cateva doua ce au emisiuni matinale, dar in rest liniste si pace.
Probabil ca va intrebati de ce am ales sa scriu despre acest subiect. Am sa rapund la obiect, pentru ca m-am saturat ca unii producatori sa doarma pe ei, batandu-se in piept cu niste raiting-uri fictive (sau nu), dar care nu reprezinta nici macar 10% din piata globala.
Raman insa incantata de faptul ca unii vand tot ce pot in cel mai bun (sau nu) mod cu putinta produse de nisa. Nu stiu inca daca legislatia de la noi permit reclamele pentru produse ce se adreseaza piticilor, avand in vedere ca au mereu un cuvant de spus in ceea ce priveste cumparaturile parintilor, in orice caz am sa cercetez acest aspect.
Telefonul viitorului la ora actuala
COM

Partea 1
Partea a 2-a
Bine v-am regăsit!
COM
În primul rând drumul până acolo a fost liber, pentru că ne-a încăpăţânat să ajungem printre primii, ceea ce nu a fost tocmai rău, pentru că am reuşit să evităm aglomeraţia. Binenţeles că centura Constanţei arată ca şi acum doi ani, în sensul că este plină de gropi şi poţi admira frumosul peisaj al gunoaielor ce zac pe marginea drumului. Destul însă cu părţile negative, pentru că m-am dus în vacanţă şi nu să mă umplu de nervi.
Costineşti mă surprinde în fiecare an mai mult, în sensul că apar din ce în ce mai multe construcţii, dar nu numai, oamenii se pare că sunt din ce în ce mai atraşi de această destinaţie, pentru că sincer nu am crezut că plaja poate ajunge a fi neîncăpătoare. Anul ăsta comparativ cu anul trecut au apărut mai multe pubele, pe categori, ceea ce este un plus. Se pare că luna iulie este pentru comercianţi şi prestatori de servicii luna în care deschid terasele, restaurantele sau magazinele, oricum e un lucru bun pentru că după câte am observat vin în fiecare an cu ceva nou. Anul acesta spre exemplu au fost la modă promoţiile şi mai ales reducerile (în ceea ce priveşte unele restaurante dacă mâncai acolo la un anumit interval orar).
Pentru că până acuma nu m-am aventurat să merg cu vaporaşul până la epavă anul acesta am reuşit şi am realizat cu stupoare că abia mai stă în picioare, pentru că iertaţi-mă, dar arată de parcă ar fi gata să se prăbuşească în orice moment. Se mai practică încă, mă scuzaţi pentru expresie, „numele proştilor pe toate gardurile”, dar sunt nelămurită de faptul că unii au ajuns la asemenea înălţimi pentru a-şi scrie numele. Sunt de părere că trebuie să ai puţin mai mult decât curaj ca să faci o asemenea dovadă de..., nici nu ştiu cum să o cataloghez având în vedere că dovadă de înţelepciune nu este în orice caz.
Ultima seara trebuia să fie una uşor comică şi de neuitat aşa că am avut parte de cel mai aiurit chelner posibil, uita să vină, când venea simţea nevoia să-ţi împărtăsească din trăirile lui, iar culmea ajutorul său fugea de colo-n colo cu lingiriţele după el, am uitat să spun că stăteam cu desertul în faţă şi ne prăpădeam de râs când vedeam cum fug unul după altul şi nu se găsesc, până la urmă am recuperat linguriţele şi am decis că ar fi indicat să plecăm cât mai repede de acolo.
Acum câteva săptămâni se vehicula că staţiunea ar fi foarte neîngijită, dar să ştiţi că nu e aşa, dacă anul trecut mucurile stăteau şi aşteptau să fie strânse pe rând, acum o maşină are în fiecare seară grijă să le strângă. Sigur mai sunt unele aspecte ce ar putea fi îmbunătăţite, dar am vrut să vă arăt parte bună a lucrurilor.
Uitaţi cam cum arata plaja întro zi obişnuită:
O poză cu epava:
Nu putea lipsi elementul dragălaş, Fifi:
Fifi era parte din divertismentul de la pensiunea unde am stat, iar căţeluşă mai pupăcioasă şi alintată nu am văzut, plus că e de o cuminţenie cum rar am întâlnit.
Sper să aveţi parte de o vacanţă măcar la fel de reuşită ca a mea, dacă nu mai reuşită.
Joanna, shut up
COM
Sper să vă placă clipul, mie mi s-a părut drăguţ mai ales datorită faptului că am să fiu absentă nouă zile din mediul online, dar promit să revin cu subiecte noi şi interesante.
Numai urări de bine dragilor şi nu uitaţi că pe 20 ne revedem, recitim, etc.
Bine, bine gata am să tac :)
Reduccino - agresiv sau lejer?
Ceea ce mi s-a părut foarte important este conţinutul acesteia, pe lângă cafea, mai conţine şi ceai verde, care după cum bine ştiţi este recomandat în curele de slăbire, tocmai de aceea stau şi mă întreb ce gust are!?! Preţul la care se poate regăsi pe piaţă este (zic eu) cam piperat pentru unele domnişoare, dar încă mai aştept reacţiile persoanelor ce au testat produsul.
Spotul nu e cine ştie ce şi l-aş putea cataloga ca fiind jalnic. De ce? Pentru că îmi aduce aminte de veşnicele momente de teleshopping peste care aş vrea pur şi simplu să sar pentru că mi se par atât de penibile (unele) că nici nu ştiu cui se mai adresează. Deja cred că ne-am plictisit de aşa arăta înainte, aşa arată după. Să fim serioşi, când în jurul nostru lumea e în plină schimbare şi se înregistrează evoluţii majore în ceea ce priveşte tehnologia, cum să mai cred că acele poze (imagini) nu sunt trucate?
Am să fac o scurtă analiză a spotului. O domnişoară „foarte grasă” se trezeşte cu chef de gimnastică şi exerciţii fizice, dar parcă văzând acele greutăţi îi cam trece cheful şi uite aşa apare şi produsul salvator. Ce gimnastică când ai produsul care te transformă dintr-o barză într-o prinţesă? Brusc după utilizarea produsului vine el (Făt-Frumos) şi îi admiră trupul. Mamă mamă parcă e Cenuşăreasa şi noi toţi cei ce ne uităm la spot suntem piticii lui Albă ca Zăpada.
Nu ştiu cum e produsul, dar spotul îl puteţi viziona aici .

Cristina Rus se pare că e imaginea noului produs, aceasta fiind prezentă şi la evenimentul de lansare a aceastuia pe piaţa romănească. Compania care a adus produsul în România este UniComs.
O elice buclucaşă
COM
Drumul către Iaşi a fost o întreagă aventură şi pentru că locuri în faţă nu mai erau, am zis să stau totuşi în spate şi rău am mai făcut pentru că am simţit toate gropile, iar la un moment dat senzaţii de nedescris mă cuprindeau. Având în vedere această experienţă neplăcută am să iau în calcul achiziţionarea unei buburuze în viitor.
La întoarcerea spre Galaţi mi-a atras atenţia o elice. Nu e de avion, elicopter sau a unei insecte zburătoare. Este vorba de o elice situată pe un câmp, în judeţul Vaslui, am crezut că voi vedea mai multe, gândindu-mă că sunt pentru energie eoliană, cum sunt cele din Cluj. În Cluj am fost anul trecut şi erau mult mai multe, ceea ce mi s-a părut foarte interesant mai ales că trendul actual este de a găsi surse alternative de energie electrică.
Această elice era cam singurică şi nu ştiu de ce era pe acolo, am să pun două poze mai jos (nu sunt foarte clare, pentru că sunt făcute cu telefonul).
Dacă ştiţi ceva despre poziţionarea ei în acea zonă, feel free to write me.
Să ne jucăm cu iluziile optice
COM
Iluziile optice sunt de fapt erori ale percepţiei. Prin convenţie,
denumirea de iluzie optică este limitată la aparenţe senzoriale care implică
percepţia mişcării şi a formei. Trebuie subliniat faptul că iluziile optice nu
sunt cauzate de unele defecte ale vederii caracteristice unei persoane sau unui
grup restrâns de persoane, ci ele sunt valabile pentru oricine, fiind posibile
ca urmare a modului însuşi de construcţie şi funcţionare a sistemului vizual.
Hermann Helmholtz este unul dintre cercetătorii care au studiat îndeaproape în
secolul al XIX-lea fenomenul iluziei optice şi a ajuns la concluzia că aceasta
nu reprezintă o cauză fiziologică, ci acţionează la nivelul interpretării
vizuale, al ipotezelor preconcepute.
Vă prezint câteva dintre cele mai spectaculoase iluzii optice cunoscute cu ajutorul lui yuppy.ro.
Efectul contrastelor. Priviţi cu atenţie desenul din imagine timp de 30 de secunde, apoi priviţi zona albă, o foaie de hârtie sau un perete. Veţi avea impresia că vedeţi un bec alb care străluceşte.
Dacă priviţi întreaga suprafaţă a cercului, veţi observa că se roteşte, se măreşte sau se micşorează.
Câte figuri conţine imaginea de mai jos?

Dacă priviţi semnul "+" din mijloc timp de 30 de secunde, apoi priviţi un fond alb, veţi vedea steagul american în culorile lui adevărate.

Probabil că aceasta este iluzia cu cel mai puternic impact vizual. Pătratele marcate cu literele A şi B au aceeaşi nuanţă de gri. Dacă vreţi să vă convingeţi, deschideţi Photoshop şi verificaţi folosind opţiunea Eyedropper Tool.

Încearcaţi să număraţi punctele negre.

Fixaţi cu privirea punctul negru din mijloc. Veţi observa cum pata gri dispare treptat. Am căutat după ce am citit articolul pe Internet să aflu mai multe despre iluziile optice şi am dat peste foarte multe materiale, dar şi imagini. Unii spun că acestea funcţionează, alţii susţin că acestea funcţionează. Sinceră să fiu am încercat şi eu aseară şi chiar au funcţionat, însă nu ştiu cât de bine având în vedere că m-am uitat pe un perete de o altă culoare.
Vă invit să lasaţi imaginaţia să-şi urmeze cursul. Enjoy!
Început de săptămână
COM
Am stat şi m-am gândit că astăzi e luni şi deci începutul unei noi săptămâni aş vrea să pun pe blog o piesă care să reflecteze cum văd eu acest început şi am tot ascultat nenumărate piese pe mp3 player-ul meu, credeţi-mă că nu ştiam ce piesă să pun şi în final am ales-o pe cea de mai jos.
Sper să vă inspire chef de viaţă, iar pentru cei care se află la servici să vă răcorească sau să vă ducă cu gândul la week-end (ală minunat pe care-l aşteptaţi la fiecare început de săptămână).
Melodia este cea din Grease şi mie cel puţin îmi dă chef de boogie „over and over again”. Cu alte cuvinte ascultaţi bunătate de piesă şi savuraţi-o. O săptămână aşa cum v-o doriţi.
Sunt independentă faţă de...
Am primit azi de la Ines o nouă provocare care sună cam aşa: să spun despre un lucru de care mă declar independentă.
Încep şi eu să spun despre lucruri de care nu aş putea să mă declar independentă...primul ar fi faţă de unii care vor să pară ceea ce nu sunt, adică de faţărnicie şi de unele pasiuni ale mele printre care şi cititul, dansatul de nebună prin casă, etc.
Având în vedere că am expus cele de mai sus, acum am să spun de ce sunt independentă:
1. Talk show-urile sportive şi mai ales cele politice – pentru că au mania să mă înnebunească de cap cu izbucnirile pe care le au unii invitaţi, dar şi subiectele care uneori depăşesc limita bunului simţ.
2. Serialele siropoase (gen telenovele) – oricât de mult aş vrea să le înteleg, toate au aceleaşi subiecte spuse doar cu alte cuvinte şi alte personaje şi pentru că întotdeauna ajung în faţa serialului la numărul 120 chiar dacă efortul unor persoane de a mă pune la curent cu subiectul e inutil, iar uneori acest fapt are tendinţa să mă irite.
3. Insectele de orice gen – nu le suport şi nici nu face plăcere prezenţa lor în atmosferă (chiar dacă unele ajută ecosistemul).
Acum dacă tot am scris „am să arunc pastila” altor persoane Claudiu, Paula şi Adi. Să vedem ce iese ;)
Bonux – lipsă de inspiraţie?
COM
Se pare că agenţia ce se ocupă de campania celor de la „Tanti Maria” sunt cei de la Leo Burnett. E adevărat că acele consumatoare ce reţin spoturile le „verbalizează” şi nu numai, ele rămân întipărite în memoria lor. Pe mine însă altceva m-a uimit. Nu ştiu dacă aţi văzut noul spot de la Bonux, oricum am să-l pun mai jos.
Ca să scot în evidenţă şi mai mult ideea pe care vreau să o conturez am căutat spotul de la Red Bull, cel cu testamentul şi l-am găsit în italiană. Spotul a fost introdus şi la noi şi sper să vi-l amintiţi cu această ocazie.
Acum că le-aţi văzut pe amândouă poate o să vă formaţi o părere. Ideea după care merg amândouă e aceiaşi numai că scenariul şi personajele diferă. Nu numai că mă intrigă pentru că sunt conştientă că cei de la Red Bull au fost creierul (cei de la care a pornit) povestea cu testamentul, dar mă miră faptul că o agenţie precum Leo Burnett, care este omniprezentă la emisiuni precum ApropoTV, de parcă ar fi un guru al publicităţii, nu are nici o jenă atunci când vine vorba hai să o facem aşa că poate „bieţii” consumatori nu se prind.
Nu numai spotul acesta mi s-a părut neinspirant, dar şi cel cu striptease-ul. Reclamă ce a suferit anumite modificări de-a lungul difuzării ei pe la TV. Dacă la început era doar bietul Nelu uitându-se la meci, după câteva zile Nelu află că Bonux îl poate transforma în „macho-man”.
Poate o să vi se pară că sunt cam critică în seara asta, dar parcă îmi provoacă repulsie lipsa de creativitate a unora, care chiar cu asta ar trebuii să se ocupe.
Despre perle la BAC şi nu numai
COM
“Luceafărul e cu o fată pe care o iubesc doi tipi”
“Ghilimelele apar numai atunci când vorbeşte cineva, chiar şi în şoaptă”; “Cuvintele glas şi lumină au sens conotativ numai când se învrăjbesc între ele”; “Adică Ion zăcea atât de adânc încât nici nu şi-a dat seama că a uitat lumina aprinsă şi era atât de leneş că nici becul nu la (sîc!) mai şters de praf şi de aceea lumina era murdară”; (n.n.: la acest subpunct de la Subiectul 1, cerinţa era următoarea: Comentează în 6 - 10 rânduri secvenţa descriptivă …. , evidenţiind relaţia dintre fondul de idei şi mijloacele artistice); “Eminescu a scris Luceafărul pentru că l-a văzut mai mare decât toate stelele şi de aceea ia (sîc!) plăcut … Luceafărul s-a transformat într-un flăcău pentru că altfel nu putea so (sîc!) iubească pe fata împăratului dar pe urmă s-a nasolit treaba pentru că fata aia iubea pe altul şi Luceafărul s-a întors în cer de unde căzuse”; “Luceafărul este cea mai mare poezie a lui Eminescu, cred că are vreo sută de strofe, şi acolo e vorba despre o poezie de dragoste pentrucă (sîc!) există o fată pe care o iubesc doi tipi şi ea la inceput nu ştie pe care săl (sîc!) iubească, dar îl alege pe celălalt şi o doare în cot de Luceafăr”.
“Nichita Stănescu este un poet care se mira de orice”
“Nichita Stănescu este un poet care se mira de orice. El se mira şi de faptul ca oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt (sîc!) altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri”; “Păi da, trebuie să ne dăm după timp, acum nu mai este vreme de dulcegării, de tromboane, trebuie să ştii să trăieşti, să faci bani, să ai casă şi maşină, să ai un servici uşor şi bănos. Dacă te dai după timp trăieşti bine cum trăiesc deputaţii” (n.n.: Cerinţa era: Scrie un text de tip argumentativ, de 15-20 de rânduri, despre timp, pornind de la ideea exprimată în următoarea afirmaţie: “Timpul se schimbă. Trebuie să ne schimbăm şi noi cu dânsul”. E. Lovinescu, Opere).
“Când cel care scrie basmul este incult şi basmul este incult”
“Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula că te întâlneşti cu ea şi în final”; “Basmul studiat de noi este Harap Alb şi este un basm cult pentru că este scris de un om cult, Eminescu. Atunci când cel care scrie basmul este incult şi basmul este incult, adică opus basmului cult, dar amândouă basmele sunt frumoase, numai că unul este scris într-un fel şi celălalt în alt fel”.
Perlele au fost preluate de pe site-ul Observatorului de Bacău, dar le puteţi găsi şi în alte părţi numai că sursa diferă.
Am găsit o poză făcută unei lucrări şi am mai găsit ceva...

Un puştan ca să nu-i spun mult mai urât a crezut că este necesar să-şi înveţe colegii să copieze cu o fiţuică culmea scrisă cu Arial 13 (scuze este 3). După ce că citeşte de parcă n-a pus mâna pe o carte în viaţa lui, mai are şi tupeul să spune „vedeţi, se poate citi”. Eu cred că şi-a uitat simţul lucrului bine făcut. Un sfat pentru el: pune mâna pe o carte şi lasă dracului fiţuicile, salvează-te cu o carte căt mai poţi şi încă ceva DOOM nu e un joc, e un dicţionar pe care ar mai trebuii să-l consulţi.
După cum bine aţi observat în filmuleţ, vremurile au trecut, iar forme de copiat au tot apărut, unele ţin de domeniul SF-ului dar asta e. Ieri în maxi-taxi doi „tineri” vorbeau cu nonşalanţă despre tehnici de copiat, dacă tot nu ai fost în stare să înveţi de ce te mai faci şi de cacao? Dar probabil eşti foarte cool dacă ai reuşit să copiezi la BAC. Îmi pare rău pentru cei de la Zaraza, dar în curând nu o să aibă cui să se adreseze...
Un nou arhipelag va lua naştere în Marea Neagră
COM
Proiectul poartă numele de „Insulele Federaţiei” şi are o valoare de patru miliarde de euro, el a trebuii inaugurat în 2014, înainte de Olimpiada ce va avea loc în Soci.
Micul arhipeleag se va întinde pe 350 de hectare. Aici vor fi construite mai multe hoteluri, două porturi, un parc acvatic şi vile de lux. Râuri artificiale vor străbate complexul care va reprezenta o imitaţie a reţelei hidrografice a Rusiei. Proiectul seamănă cu cele din Emiratele Unite Arabe, pentru că este realizat de aceiaşi arhitecţi olandezi care au lucrat şi la Insulele Palm şi World din Dubai.

Această nouă contrucţie se vrea a fi noua oază de relaxare a miliardarilor ruşi, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece în alte locaţii.
Sincer nu cred că va reuşi să-i ţină pe miliardari pe loc, poate vor cumpăra teren şi vor construi viluţe/palate sau ceva de genul asta, dar părerea mea e că dacă tot ai cu ce, trebuie să te duci să vezi minunăţiile lumii.
În luna septembrie, anul trecut, arhitectul Erick Van Egeraat i-a prezentat personal preşedintelui Vladimir Putin proiectul botezat Insulei Federaţiei, deoarece reconstituie în miniatură harta Rusiei.
Există şi critici la adresa proiectului: în primul rând ecologiştii se tem că va fi un pericol la adresa mediului, iar în al doilea rând arhitecţii nu îi văd utilitatea.
Acum vin şi eu şi spun până nu văd nu cred deşi se estimează că lucrările vor demara anul acesta.
Să o ajutăm pe Daria!
COM
„Ajutaţi-o pe Daria să rămână în viaţă!
Daria suferă de o formă severă şi extrem de rară de hipercolesterolemie având colesterolul LDL de aproape 1000 mg/dl (valorile normale sunt intre 50 si 100 mg/dl), fapt pentru care are nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate al cărei cost este de 85.000 de euro.
Speranţa de viaţă a unui tânăr care are colesterolul de 500 mg/dl este de 20-30 de ani, a unui bebe care are colesterolul de 1000 mg/dl ... nu vrem să ne gândim, pentru că Daria cu ajutorul nostru, al rudelor, al prietenilor, al colegilor şi al dumneavoastră va strânge aceşti bani".
Puteţi să aflaţi mai multe despre acest caz dând un click aici (site-ul deschis pentru Daria Sârbu).
Later edit: bannere de susţinere găsiţi la Marius alegeţi-l pe care vreţi însă nu uitaţi că o cauză trebuie susţinută.
Am plăcerea să vă fac cunoştiinţă cu…
Gălbioara este fetiţa şi se numeşte Cookie, pentru că seamănă cu o prajiturică şi mai mereu îmi vine să o pap. Ea e cea mătură în relaţie, e mai echilibrată şi mai docilă, dar îi place la nebunie să fie alintată şi este extrem de pofticioasă, dacă cumva mănânc ceva mă urmăreşte cu privirea până îi dau şi ei. „Pofticioşenia” se poate observa şi în poză.
Cel gri cu dunguliţe albe pe aripioare este Ricky şi este un tinerel jucăuş, cred că dacă ar fii el mai mare s-ar face arhitect pentru că îi place la nebunie să facă din hârtie căsuţe. Noi suntem mai tinerel, dar suntem un mare iubitor de artă şi ne plac şi ceaiurile.
Sunt un cuplu mult mai modern decât Iri şi Moni, ea e mai în vârstă decât el, dar se iubesc ca şi cum mâine ar fi ultima zi.
Îi iubesc mult şi sper că v-au plăcut şi vouă.
Plătesc cu telefonul!
COM
Această nouă măsură vine după presiunile exercitate asupra operatorilor de a micşora tarifele, astfel operatorii se îndreaptă spre noi surse de venituri.
Din Asociaţia GSM face parte şi Vodafone dar şi circa 8000 de bănci de pe teritoriul Uniunii Europene.
La ora actuală doar şapte operatori testează plăţile efectuate prin intermediul mobilelor şi alţi şapte intenţionează să le încerce în curând.
"Intensificarea concurenţei pe piaţa serviciilor de plată a fost scopul meu şi acorduri precum acestea arată posibilităţile noilor tehnologii şi modalităţile inovative în această privinţă", a ţinut să amintească comisarul european pentru Piaţa Internă, Charlie McCreevy.
Sursa: banisiafaceri.ro
Beycity – un adevăr dureros pentru unii?
COM
Beycity este un nou proiect iniţiat de către cei de la Beyler şi se vrea a fi un asamblu rezidenţial de blocuri. Ceea ce mi s-a părut foarte interesant este faptul că sunt singurii de pe piaţa locală ce vin cu o strategie de atragere a clienţilor şi anume prin introducerea unui concurs (cei ce vor achiziţiona un apartament vor intra automat într-o tragere la sorţi pentru 20 de autoturisme).
În Galaţi mai există astfel de proiecte la momentul actual, dar prea puţin promovate şi am să exemplific, câteva au 3-4 panouri publicitare şi poate spoturi radio, tot în cartea de care aminteam mai sus, autorii susţin că potenţialii clienţi pot fi la un moment dat sufocaţi sau plictisiţi de banalele modalităţi de promovare şi canale prin care se realizează acestea, de aceea o companie/firmă/instituţie trebuie să ia în considerare şi introducerea de noi modalităţi ce pot stimula creşterile (şi aici nu mă refer doar la vânzări). Pentru că aminteam mai sus de Starbucks am să scot în evidenţă strategia folosită de către ei: în primul rând au scos compilaţii pe CD-uri; carduri în colaborare cu cei de la Visa; acces la Internet de mare viteză. Exemplele pot continua şi poate unii o să considere că nu am dat cele mai bune exemple, însă am să vin să le spun că eu nu vreau să dau exemple/soluţii ce se pliază perfect pe activitatea unei companii pentru că nu sunt eu cea mai în măsură, există specialişti în sensul acesta şi mai ales există informaţie cât cuprinde, eu am ales carte, dar sunt sigură că nu este singura sursă valabilă.
Am pus această imagine pentru că ideea de diferenţiere faţă de concurenţă mi s-a părut potrivită pe acest segment.
Aproape că era să uit un lucru ce mi se pare esenţial, ca şi producător de uşi metalice, uşi de interior şi tâmplărie PVC, Beyler va avea grijă să doteze apartamentele cu produsele sale.
Beyler este numele din spatele acestui proiect şi proprietarul este turc. Vă miră sau nu, e încă o învăţătură că dacă vor pot să vândă tot ce-şi propun şi nu mă refer strict la afaceri ci şi la turism pentru că sunt foarte cordiali, amabili şi dispuşi să-ţi dea orice, atât timp cât te face să te simţi bine şi asta se vede în vânzări. Apropo de asta stau şi mă întreb de ce „patronii” (nu prea-mi place acest termen) români nu s-au gândit şi ei la asta şi mai ales de ce nu vin şi ei măcar cu o contra-ofertă măcar la fel de bună? Dar poate nu e destul de târziu şi se vor trezi din comoditatea în care se complac unii. Până una alta salut spiritul de întreprinzători al turcilor şi aştept să văd care va fi evoluţia proiectului.