Filmul de sambata seara (10)

Aseara m-a uitat la un film pe care vroiam sa-l vizionez de ceva vreme, dar din diverse am tot amanat. Ma bucur ca  a fost asa intrucat am avut mai mult timp la dispozitie pentru a retrai actiunea filmului in timp ce acesta rula pe ecran.

Este un film pe care vi-l recomand. Este nemaipomenit de bun, chiar daca este unul biografic va asigur ca veti regreta, pentru ca Meryl Streep face o treaba de exceptie interpretand-o pe Margaret Thatcher in filmul "The Iron Lady".



Daca vreti sa stiti mai multe despre subiect va sfatuiesc sa cititi acest articol. Ca sa poti intelege filmul si sa apreciezi firul epic trebuie sa faci si putina cercetare.

Filmul releateaza din perspectiva unei Margaret Thatcher imbatranite, fragile si cu o stare de sanatate precara, obstacolele din cariera politica a acestei femei de exceptie. Actiunea se axeaza in principal pe controversatele actiuni pe care le-a intreprins aceasta in cele 17 zile ce au precedat izbucnirea conflictului armat din Insulele Falkland in anul 1982.

Cariera sa politica este incununata de ascensiunea sa in rang de Prim-Ministru al Marei Britanii in anul 1979, iar greutatile nu par sa o ocoleasca pe perioada mandatului sau, ajungand chiar sa-si neglijeze viata de familie si sa fie tradata de catre Edward Heath. Acesta din urma devenindu-i contracandidat in lupta pentru preluarea conducerii Partidului Conservator.

Daca va razbate insa in lupta dusa intr-o lume condusa de barbati va las pe voi sa decoperiti prin intermediul informatiilor de pe Internet sau filmului, insa aceasta femeie a reusit ce nici cu gandul nu gandeau femeile de la acea vreme.
Margaret Thatcher este una dintre acele femei carora trebuie sa le multumim pentru "privilegiul" de a avea ceva de spus intr-o lume conservatoare si plina de prejudecati.

Poate ca acest film nu va impresiona pe multi dintre voi, dar sper sa-si faca loc pe scena decernarilor premiilor Oscar.

Pana data viitoare va doresc vizionare placuta si va las in compania trailer-ului:

Cu drag,
Ioana

Niciun comentariu: