Targul de antichitati 2011


Am auzit de acum cateva saptamani despre organizarea acestuia si eram nerabdatoare sa vad despre ce este vorba si cam cum arata unul organizat in Galati, iar ieri doamna de la anticariatul Cronos a recomandat unei cliente sa viziteze expozitia.

Fiind studenta in Iasi stiam in ce consta un magazin dedicat acestor articole ce vin la pachet cu o peveste, chiar si in Brasos, langa Biserica Neagra am gasit unul foarte dragut. Imi place sa vad obiecte de arta sau lucruri ce au apartinut unor familii din anul 1920 sau de ce nu de la 1800. E fascinant, mai ales ca-ti poti da seama de felul in care traiau oamenii la vremea aceea.

Recunosc ca la aceasta editie am venit nepregatita pentru ca erau foarte multe lucruri care-mi placeau, dar pe care nu am avut posibilitatea sa le achizitionez. Nu am rezistat totusi si am cumparat un elefantel verde, foarte frumos realizat.

Preturile erau accesibile. Medalii gaseai si la 10 lei, vederile porneau de la 10 lei pana la 40 de lei una din anul 1921, halbele de bere erau 50 de lei, insignele erau la 3 lei, margelele erau 10 lei sau 3 la 20 de lei. Binenteles ca erau articole mult mai valoroase, ceasuri de la 100 de euro in sus, o reclama cu calendar era tot 100 de euro, icoanele erau de la 150 de lei in sus, etc.

Vremea nu prea a tinut cu noi, dar a meritat drumul si va recomand sa treceti pragul unui astfel de eveniment macar o singura data si sa va faceti o idee despre ce ati putea gasi acolo.

Pana data viitoare va salut si va doresc numai bine!

Cu drag,
Ioana

Sursa foto: viata-libera.ro

Niciun comentariu: