În Timişoara reînvie tradiţiile

Zilele trecute stăteam şi mai aruncam un ochi pe la TV, mi-a sărit în ochi iniţiativa celor de la Timişoreana, care vor să facă „serbările Timişoreana”. O să spuneţi nimic neobişnuit prin asta şi la Sighişoara au loc astfel de evenimente. Bine bine aici vin eu şi completez, oamenii aştia chiar un program bine pus la punct şi derularea acestuia o puteţi găsi aici.
Am mai văzut astfel de iniţiative prin Sibiu, dar nu au fost mediatizate la nivelul acesta, eu am auzit despre el la ştiri şi tocmai se încheiase. Astfel de evenimente atrag în mod incontestabil turişti şi ele există spre exemplu în Italia, unde la o distanţă de un click poţi afla ce se petrece în regiunea ta, fiecare regiune având un site de acest gen. Vreau să atrag atenţia asupra faptului că deja antecedente există în acest sens, dar ele trebuie susţinute cu maximum de resurse (sponsori, organizatori, promoteri, etc.)
Vă invit să urmăriţi un scurt filmuleţ despre fabrica de bere din Timişoara, cred ca face cât o mie de cuvinte la un loc.




Eu una sunt de părere că tradiţiile nu trebuie lăsate la naftalină şi eventual pus un lacăt asupra lor. Nu oameni buni, alţii înaintea noastră şi-au dat seama că turismul gastronomic şi cel istoric vând şi vând pe bune.
Zilele astea promit să vin cu un alt articol despre unul dintre festivalurile din afară la care am participat şi care mi-a schimbat percepţia asupra multor lucruri. Articolul va fii însoţit de poze şi de filmuleţe ca să vorbescă ele mai bine decât mine. Am încrederea că şi noi putem organiza ceva de genul acesta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu ma insel filmuletul asta e difuzat uneori si pe Discovery. :)

Ioana spunea...

Nu te inseli ;) chiar fost pe Discovery