Iaşi – I love this city





Au trecut 48 de ore de la plecarea mea din Iaşi, dar nu ma pot abţine să spun că deja mi-e dor de el, de prietenii pe care i-am lasat acolo, de lungile plimbări pe Copou, de prietenul meu căţelul de vis-a-vis care schelalaia de câte ori mă vedea, de trandafirii care-mi spuneau „bună dimineaţa” în fiecare zi, mi-e dor de multe lucruri. Acum câteva săptămâni abia aşteptam să ajung acasă, să dorm şi eu ca un om normal în patul meu mare, dar acum am sentimentul acela de gol în suflet pentru că din toamnă nu mă mai întorc la facultate, sincer am să-i simt lipsa, pentru că vreau nu vreau trebuie să confrunt realitatea prin prisma postului pe care îl voi ocupa în curând. Cu alte cuvinte e ultima mea vacanţă mare şi vreau să o trăiesc la maxim.
Am scris azi un articol despre ce a însemnat pentru mine studenţia în Iaşi:
„ Stau şi-mi amintesc cu nostalgie primii mei paşi în oraşul celor 7 coline, eram derutata şi m-ai ales înmărmurită de măreţia Palatului Culturii. Ajunsesem pe Copou şi mi se părea că sunt într-o cu totul altă lume (probabil din cauza verdeţei). Încă de la intrarea în corpul B mi s-au îndrumat paşii către sălile de înscriere a dosarului. Nu am bănuit nici o clipă că în Iaşi îmi voi petrece frumoşii ani ai studenţiei, pentru că mi-am depus dosarul în Bucureşti, Cluj şi Galaţi...” restul îl puteţi citi integral aici.
Pun câteva poze din arhiva personală.



Păcat de Palat, ar trebui consolidată faţada, pentru că are anumite componente arhitecturale extraordinar de frumoase, iar stema Moldovei ar trebui să constituie primul pas în această acţiune.


3 comentarii:

ines spunea...

Cred ca este foarte ciudat sa te gandesti ca, de la anu', nu te mai intorci in Iasi...

Claudiu M.B. spunea...

Iasiul este un orash foarte frumos shi deshi nu am avut prea multe tangentza cu el mie unul mi-a placut foarte mult. Acest orash a reprezentat o parte importanta din viatza mea....shi parca nu e la fel de imbaxit ca Bucureshtiul...Sper ca vreodata sa ma intorc in capitala Moldovei vara pentru a simtzi mirosul imbietor al teilor de pe Copou...:(

Ioana spunea...

@Ines: E foarte ciudat, inca sunt in faza de inceput, sunt curioasa cum o sa fie in octombrie :(