Little black dress

Little black dress este o rochie de cocktail sau de seara, cu taieturi simple si adesea destul de scurta. Istoricii de moda atribuie originile acestei rochii in anul 1920 modelelor Coco Chanel, aceasta fiind destinata sa fie de lunga durata, versatila, la preturi accesibile si intr-o culoare neutra.
  
Rochia este considerată esentiala pentru garderoba unei femei, critici de moda, cred exista o "regulă in moda", pe care orice femeie ar trebui sa o respecte, aceasta rochie trebuie sa fie simpla, eleganta, sa poata fi imbracata in sus sau in jos, in functie de ocazie: de exemplu, purtata cu un sacou sau cu bijuterii si accesorii pentru seara.

 Rochia neagra era asociata in trecut funerariilor sau periodelor de doliu fiind socotita neadecvata pentru alte ocazii.

"In anii '60 rochia neagra, creata de Hubert de Givenchi si purtata de Audrey Hepburn in filmul Breakfast at Tiffany’s, este ridicata la un nou statut." (conform molecule-f.com)


  
Rochia neagra este o piesa vestimentara cu un ciclu de viata indeterminabil, fie ca aduce cu stilul anilor '20 sau este adaptata timpurilor noastre, aceasta constituie salvarea oricarei femei. Nu de putine ori ne aflam in dificultate si nu stim cum sa accesorizam vestimentatia sau poate suntem neinspirate si apelam la cel mai simplu obiect vestimentar pe care-l avem.





Fie ca sunt sau nu celebritati, femeilor le place sa fie mereu in tendinte. Iata trei femei pe care sincera sa fiu le admir si care stiu sa imbrace cu stil o asemenea rochie neagra (LBD):

Sarah Jessica Parker




Kate Middleton


Anne Hathaway

Cu cea mai mare rusine din lume recunosc ca nu detin o astfel de rochie, dar cautand alternative pe site-urile din Romania am gasit-o.


Este vorba despre o creatie Agnes Toma. Nu stiu cat costa, dar imi place enorm!!! Are tot ce-mi trebuie mie si ascunde toate micile imperfectiuni.

Inchei acest articol prin a va atasa un clip pe care l-am gasit pe youtube:


Pana data viitoare va salut cu drag,
Ioana

2 comentarii:

cabinet stomatologie spunea...

ce articol faaaaain

Ioana spunea...

Ma bucur ca v-a placut :-) Urmeaza un articol despre clasica jacheta de piele ;-)