Indiferenta ucide

Incep prin a pune o intrebare pe cat de simpla pe atat de dureroasa pentru unii. Tu ce-ai face daca o alta persoana ar avea nevoie de ajutorul tau? Ai putea sa treci pe langa el gandindu-te ca altcineva il va putea ajuta?


Sincera sa fiu pana saptamana trecuta am crezut cu greu ca asemenea persoane isi pot face veacul in institutii care ar trebui sa ajute nu sa-ti dea cu piciorul... se pare ca viata este in continuare la fel cruda si ca nu ezita sa-ti dea o palma si sa te trezeasca la realitate atunci cand te astepti cel mai putin.


Cu siguranta va intrebati de ce sunt asa de pornita. Sunt furioasa pe acest sistem birocratic puturos si plin de oameni cu nasul pe sus, dar sa ne revenim si sa trecem la subiect.


Saptamana trecuta prin fata sediului firmei pentru care lucrez, un om evident intr-o stare nu prea buna, dupa ce consumase alcool, a cazut pe jos nereusind sa-si mentina echilibrul. Doi dintre colegii mei i-au sarit in ajutor si au incercat sa-l puna intr-o pozitie normala astfel incat sa nu dea cu, capul de ciment, insa din pacate omul se simtea mult prea rau. In acest caz au sunat la ambulanta care dupa 20 de minute a aparut. Surpriza insa, in loc de ajutor paramedicul arunca cuvinte grele spre cei doi colegi. Era vadit deranjat de aceasta interventie. Ce conta ca omul era suferind si ca in mod neintentionat isi facea rau? El injura de mama focului si nu vedea cum el (o persoana ce trebuie sa ajute) ar putea remedia situatia.


Dupa ce omului i-au fost administrate anumite medicamente a fost preluat de politie si dus cel mai probabil la sectie ca sa-si "revina".


Mi se pare absurd ca un om ce lucreaza intr-un sistem finantat in mare parte de la bugetul de stat, mai precis din contributiile nostre la fondul de sanatate sa te trateze ca un gunoi. Daca nu-ti place meseria ai tot dreptul din lume sa te reprofilezi. Nu este prima oara cand aud de astfel de cazuri si sunt sigura ca nici ultima, dar orice om merita un minim respect.


Parca nu era de ajuns ca viata este si asa destul de grea, trebuia sa existe acel cineva care sa fie nerecunoscator ca are ce pune pe masa si care sa emita judecati asupra unui om pe care nici macar nu-l cunoaste. Acest lucru ne omora. E cel mai usor lucru sa arunci cu piatra, dar mai greu e sa-ti vezi pur si simplu de treaba ta.


Pun punct acestui articol pe cat de trist pe atat de real si sper sa mai deschid ochii oamenilor care cred ca totul trebuie inghitit doar pentru simplu fapt ca asa ne-am obisnuit.


O seara buna va urez!

Niciun comentariu: