Aventuri în maxi-taxi

Am să enumer câteva situaţii în care te poţi afla în mijlocul de transport amintit în titlu aşa cum le văd eu.
1. În primul rând în maxi-taxi vei fi norocos dacă vei găsi un loc liber, dacă nu poţi risca să ajungi la destinaţia finală stând tot în picioare. Mai rău e să cazi din maxi, cum era să păţească colega mea când eram îm drum spre cartierul Dacia, din Iaşi, brusc se deschisese uşa din spate şi era să o pierd. Nu ştiu cum mai este situaţia acum în Iaşi, dar pe când mă perindam prin el ştiu că şoferii aveau impresia că transportă cartofi nu oameni şi umpleau până la refuz mijloacele de transport.
2. Poţi risca să vezi cele mai ciudate cupluri de pe faţa Terrei. Vestitul cuplu batic, care la fiecare biserică pe lângă trec fac semnul crucii, sau poţi vedea cuplul, în care ea e tăcută şi el e un bădaran şi jumătate. Acesta din urmă nu pierde nicio domnişoară din ochi şi culmea îi mai arată şi consoartei formele trecătoarelor.
3. Fete de gimnaziu şi de liceu care au un nou cuvânt în vocabular de care par fi foarte mândre "făi". Acesta din urmă se foloseşte în orice împrejurare, înlocuind "fă", "fa" sau "fată". Este noua modă, pe care sinceră să fiu nu am să o pot înţelege şi nici nu cred că am să vreau vreodată.
Aceste sunt principalele întâmplări, pentru că există o multitudine de asemenea fel, dar am vrut să culeg întâmplări şi de la voi, cititorii mei.
Sper să vă smulgă un zâmbet cele câteva întâmplări enumerate.
Enjoy!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Asa este, vezi multe in maxi taxi. Eu de cele mai multe ori vad cuplul Ea povesteste tot drumul ce au mai facut fetele de la ea la servici iar el citeste plictisit un ziar :)

Ioana spunea...

Aoleu, saracul om :)
Pai inseamna ca cel mai mult au de castigat cei din presa, in cazul acesta ;)
Uite ca pana acum i-am ratat pe acestia si-ti multumesc ca m-ai atentionat de existenta lor.

Claudiu M.B. spunea...

Unele "definitii" nu sunt aplicabile numai pentru Iasi; aceleasi chestii le poti intalni si in Galati cu unele amendamente:

1. la orele de varf e normal sa nu gasesti loc si se mai intampla ca atunci cand urca in maxi cate un nene de la tara sa tranteasca usa pana aceasta iese din locasul ei si cade...

2. nu vad nimic in neregula cu faptul de a-ti face cruce in fata bisericilor iar celebrul cuplu "batic" e insotit de un miros de ceapa din partea ei si de un miros pronuntat de alcool din partea lui; ca sa nu mai spun de mirosul de transpiratie al amandorora...

3. expresiilor de care vorbesti tu eu as mai adauga "puii mei" celebra dealtfel nu numai la nivelul celor de gimnaziu...

Una peste alta asta insemna pitoreasca Romanie si pana nu vom intelege ca trebuie anumite lucruri schimbate sau poate nu schimbate doar intelese altfel...nu avem ce face...Adevarul este ca uneori suntem prea indiferenti si nepasatori sa putem scimba ceva, poate de aceea ne meritam soarta.

Ioana spunea...

Uitasem de "clichetul" cristalin a usii trantite. Nu ziceam cu rautate despre cuplu batic, vroiam sa subliniez ca situatia in sine e amuzanta, dar bine totusi ca nu miroseam au ceapa :))
No comment in ceea ce priveste "dulcea si fascinanta" Romanie.