And the award goes to Pangea Day




Sambata seara am avut ocazia sa particip la un eveniment printre ai carui organizatori se numara Alexandru Toma, Ossei si Lecupo.
Evenimentul se numeste Pangea Day si am sa va spun in cele ce urmeaza in ce a consta: acest eveniment a pornit de la ideea unui singur om, ceea ce mi se pare extraordinar, adica a unei regizoare a carei dorinta a fost ca in acea zi, milioane de oameni sa urmareasca mai multe filmulete de scurt metraj. Aceste filmulete de scurt metraje sunt adunate din toata lumea si imbina mai multe trairi, dragoste, tristete, dezamagire, pace. Milioane de oameni au fost conectati in acelasi timp. Pangea Day a fost sprijinita si de catre nume mari din lumea filmului.
Pot sa afirm ca evenimentul a fost un real succes, nu prin prisma faptului ca am fost eu acolo, ci datorita prezentei persoanele de acolo, care nu erau doar de dragul de a fi, ci chiar si-au demonstrat trairile prin aplauze, rasete.
Mi-a ramas un film imprimat in memorie, unul in care arata cum fac africanii din prezervativ o minge de fotbal, poate ca din cauza situatiilor pe care le-am intalnit, unii copii pe care i-am intalni isi faceau minge din carpe. Stiu ca e trist dar realitatea nu e formata numai din lapte si miere.
Cu aceasta ocazie dau o binemeritata nota de zece acestui eveniment si-l astept pe urmatorul.

Un comentariu:

Benny spunea...

Interesant...