Uite domnule ca se poate!



Zilele trecute ma uitam pe mail sa vad ce s-a mai intamplat pe plan international si am dat de un mail care cel putin mie mi-a starnit curiozitatea prin prisma faptului ca am observat ca se incurajeaza competitivitatea intre Romania si Bulgaria, ca doar suntem vecini.
Articolul peste care am dat evidentia faptul ca un bulgar a castigat concursul de design organizat de Citroen. Initial acest tip de concurs a fost promovat de catre Peugeot (ma refer strict la Franta pentru ca astfel de concursuri au mai organizat si cei de la Ferrari), iar anul trecut a fost castigat de un roman. Francezii au lansat pe internet o competitie botezata "C-Design" care se adreseaza tuturor fanilor Citroen cu imaginatie.
Concursul a constat in construirea unor obiecte de uz zilnic cu ajutorul unor parti componente ale modelelor Citroen. In juriu s-au aflat desigenri cu experienta, dar si directorul de design al constructorului francez jean Pierre Ploue.
Premiul cel mare de 10.000 de euro a fost adjudecat la final de bulgarul Ognyan Bozhilov care a gandit un snowmobil numai din parti Citroen: scaunul spate al unui C4 Picasso, volanul unui C3, montantii unui C3 Pluriel si eleronul unui C4 Coupe.
Pe langa inventiile castigatoare, in concurs au mai impresionat si alte obiecte ca: un telefon construit dintr-un maner de usa, o scara creata din mai multe spoilere posterioare puse cap la cap si un scaun nascut din capota unui C1.
Finalistii concursului si-au brevetat ideile si isi vor expune creatiile in cadrul Salonului International de Design de la Milano.
Am postat si niste imagini, care tind sa cred ca vorbesc de la sine.
Ceea ce vroiam sa subliniez eu este ca se poate si in Europa de Est nu numai in cea de vest si acest lucru a fost demonstrat de data asta cu ajutorul unui bulgar. Sunt oameni foarte competenti la ora actuala in aceasta zona si ar trebui sa ne mandrim cu asta, nu sa aratam cu degetul si sa spunem : ”De ce sa nu moara si capra vecinului?”.

Un comentariu:

Benny spunea...

WOW! Impresionant!:)